X

Молитвы о сохранении посевов и садов : молитвы

Рубрики категории : Молитвы о сохранении посевов и садов
Тебе, Владыко, молимся: услышь моление наше, да по милости Твоей избавятся, славы ради имени Твоего, посевы и сады наши, ныне справедливо за грехи наши уничтожаемые и настоящее бедствие терпящие, от птиц, червей, мышей, кротов и иных животных, и далеко изгнанные из этого места Твоею властью, пусть они не вредят никому, поля же эти, и воды, и сады оставят в полном покое, чтобы все в них растущее и рожденное служило к славе Твоей и нашим помогало нуждам, ибо Тебя славят все Ангелы и мы Тебе славу приносим, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Тебе, Владыко, молимся: услышь моление наше, да по милости Твоей избавятся, славы ради имени Твоего, посевы и сады наши, ныне справедливо за грехи наши уничтожаемые и настоящее бедствие терпящие, от птиц, червей, мышей, кротов и иных животных, и далеко изгнанные из этого места Твоею властью, пусть они не вредят никому, поля же эти, и воды, и сады оставят в полном покое, чтобы все в них растущее и рожденное служило к славе Твоей и нашим помогало нуждам, ибо Тебя славят все Ангелы и мы Тебе славу приносим, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Святому мученику Трифону
О, святый мучениче Христов Трифоне, скорый помощниче всем, к тебе прибегающим и молящимся пред святым твоим образом скоропослушный предстателю!

Услыши убо ныне и на всякий час моление нас, недостойных рабов твоих, почитающих святую память твою. Ты убо, угодниче Христов, сам обещался еси прежде исхода твоего от жития сего тленнаго молитися за ны ко Господу и испросил еси у Него дар сей: аще кто в коей-либо нужде и печали своей призывати начнет святое имя твое, той да избавлен будет от всякаго прилога злаго.

И якоже ты иногда дщерь цареву в Риме граде от диавола мучиму исцелил еси, сице и нас от лютых его козней сохрани во вся дни живота нашего, наипаче же в день страшный последняго нашего, издыхания предстательствуй о нас, егда темнии зраки лукавых бесов окружати и устрашати нас начнут. Буди нам тогда помощник и скорый прогонитель лукавых бесов, и к Царствию Небесному предводитель, идеже ты ныне предстоиши с ликом святых у Престола Божия, моли Господа, да сподобит и нас причастниками быти присносущнаго веселия и радости, да с тобою купно удостоимся славити Отца и Сына и Святаго Утешителя Духа во веки. Аминь.
Святому мученику Трифону
О святой мученик Христов Трифон, скорый помощник и всем, к тебе прибегающим и молящимся пред святым твоим образом всегда готовый к послушанию защитник!

Услыши молитву нашу, недостойных рабов твоих, почитающих святую память твою! Ибо, ты угодник Христов, сам ты обещал прежде исхода твоего из этой временной жизни молиться за нас ко Господу и испросил у Него такой дар:если кто в какой-либо нужде, печали и болезни душевной или телесной призывать начнет святое имя твое, тот да избавлен будет от всякого нападения злого.

И как ты некогда царскую дочь во граде Риме мучимую диаволом исцелил, так и нас от злого его коварства сохрани во все дни жизни нашей, особенно же в день последнего нашего издыхания предстательствуй о нас, когда темные лица лукавых бесов начнут окружать нас и устрашать, будь нам тогда помощником и скоро прогони лукавых бесов, и в Царство Небесное приведи, туда, где ты ныне предстоишь с сонмами святых у Престола Божия. Моли Господа, да удостоит Он и нас стать участниками вечного веселия и радости, дабы мы с тобою вместе прославляли Отца и Сына и Святого Духа во веки. Аминь.
толкование
Молитва вторая
О святый мучениче Христов Трифоне, услыши ныне и на всякий час моление нас, раб Божиих (имя рек), и предстательствуй о нас пред Господем. Ты некогда дщерь цареву, во граде Риме от диавола мучиму, исцелил еси: сице и нас от лютых его козней сохрани во вся дни жития нашего, наипаче же в день последняго нашего издыхания предстательствуй о нас. Моли Господа, да сподобит и нас причастники быти присносущнаго веселия и радости, да с тобою купно удостоимся славити Отца и Сына и Святаго Утешителя Духа во веки веков.
Молитва вторая
О святой мученик Христов Трифон, услышь ныне и на всякий час моление нас, рабов Божиих (имена), и ходатайствуй о нас пред Господом. Ты некогда царскую дочь, во граде Риме мучимую диаволом, исцелил: так и нас от лютых его козней сохрани во все дни жизни нашей, особенно же в день последнего нашего вздоха ходатайствуй о нас. Моли Господа, да сподобит и нас стать причастниками вечного веселия и радости, дабы мы с тобою вместе удостоились славить Отца и Сына и Святого Утешителя Духа во веки веков.
толкование
Святой мученице Параскеве, нареченной Пятнице
О святая и преблаженная мученице Христова Параскево, красото девическая, мучеников похвало, премудрых удивление, веры христианской хранительнице, идольския льсти обличительнице, Евангелия Божественнаго поборнице, заповедей Господних ревнительнице, сподобльшаяся приити ко пристанищу вечнаго покоя и в чертозе Жениха твоего Христа Бога светло веселящаяся, сугубым венцем девства и мученичества украшенная!


Молим тя, святая мученице: буди о нас (имена) печальница ко Христу Богу, Егоже преблаженнейшим зрением присно веселишися.


Разжени твоими святыми молитвами мрак, прибывший от грехов наших: испроси у Бога светов свет благодати душевным и телесным очесем нашим: просвети нас, омраченных грехми, светом Божия благодати, да твоих ради святых молитв дастся безочесным сладкое зрение.


О великая угоднице Божия! О мужественнейшая дево! О крепкая мученице, святая Параскево! Святыми твоими молитвами буди нам грешным помощница, ходатайствуй и молися об окаянных и зело нерадивых грешницех, ускори на помощь нам, ибо зело немощнии есмы.

Моли Господа, чистая девице, моли Милосерднаго, святая мученице, моли Жениха твоего, непорочная Христова невесто, да твоими молитвами пособствовани, мрака же греховнаго избывше, во свете истинныя веры и деяний божественных внидем в свет вечный дне невечерняго, во град веселия приснаго, в немже ты ныне светло блистаеши славою и веселием безконечным, славословящи и воспевающи со всеми небесными силами трисиятельное единое Божество, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Святой мученице Параскеве, нареченной Пятнице
О святая и преблаженная мученица Христова Параскева, красота девичья, хвала мучеников, образец чистоты, зеркало великодушных, удивление премудрых, хранительница веры христианской, обличительница язычников, защитница Божественного Евангелия, ревнительница заповедей Господних, удостоившаяся достигнуть приюта вечного покоя и в чертоге Жениха твоего Христа Бога светло веселящаяся, двойным венцом девственности и мученичества украшенная!

Молим тебя, святая мученица, будь нашей (имена)покровительницей перед Христом Богом, преблаженнейшим лицезрением Которого ты вечно радуешься.

Моли Всемилосердного, Который словом давал слепым прозрение, да избавит нас от болезней телесных и душевных, рассей твоими святыми молитвами мрак грехов наших, испроси у Отца Света свет благодати душам и телам нашим, просвети нас, омраченных грехами, да светом Божией благодати по твоим святым молитвам подаст Господь исцеление болящим.

О великая угодница Божия! О мужественнейшая дева! О сильная мученица святая Параскева! Святыми твоими молитвами будь нам грешным помощница, ходатайствуй и молись о несчастных и нерадивых грешниках, поспеши к нам на помощь, ибо мы очень немощны.

Моли Господа, чистая дева, моли Милосердного, святая мученица, моли Жениха твоего, непорочная невеста Христова, да пусть с помощью твоих молитв, выйдя из мрака греховного, войдем в вечный свет немеркнущий истинной веры и Божественных деяний, в город вечной радости, в котором ты ныне ярко блистаешь во славе и бесконечной радости, славословя и воспевая со всеми Небесными Силами Трисвятое Единое Божество, Отца и Сына и Святого Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
толкование
Молитва вторая
Святая невесто Христова, многострадальная мученице Параскево! Вемы, яко от юности твоея ты всею душею твоею и всем сердцем твоим возлюбила еси Царя славы, Христа Спасителя и Ему единому уневестилася еси, раздавши имения твоя неимущим и бедным.

Ты силою благочестия твоего, твоим целомудрием и праведностию, яко лучами солнечными, просияла еси, живши свято среди неверных и безбоязненно проповедавши им Христа Бога. Ты, от дней юности твоея, наученная твоими родителями, всегда благоговейно чествовала дни искупительных страстей Господа нашего Иисуса Христа, Егоже ради и сама добровольно пострадала еси.

Ты, десницею ангела Божия от неисцельных ран дивно исцеленная и восприявшая неизреченную светлость, изумила еси неверных мучителей. Ты, именем Господа нашего Иисуса Христа и силою молитвы твоею в капище языческом всех идолов долу повергши, в прах сокрушила еси я.

Ты, опаляемая свещами, единою молитвою твоею ко всесильному Господу угасила еси огнь естественный, и тем же пламенем, чудесне возжженным чрез ангела Божия, попаливши неистовых беззаконников, мног народ привела еси к познанию истиннаго Бога.


Ты, во славу Господа приявши мечное главы твоея усечение от мучителей, доблественно скончала еси страдальческий твой подвиг, возшедши душею твоею на небеса, в чертог вожделеннаго твоего Жениха Христа Царя Славы, радостно сретшаго тя сим небесным гласом: “Радуйтеся, праведнии, яко мученица Параскева увенчася!”

Темже и мы днесь приветствуем тя, многострадальная, и, взирающе на святую твою икону, с умилением вопием ти: всечестная Параскево! Вемы, яко велие имаши дерзновение ко Господу: умоли убо Его Человеколюбца и о нас с предстоящих и молящихся ти, да подаст Он и нам, якоже тебе, терпение и благодушие в бедах и скорбных обстояниях;

Да дарует Он, ходатайством твоим и заступлением, радостное, благоденственное и мирное житие, здравие же и спасение, и во всем благое поспешание возлюбленному нашему отечеству, да ниспослет святое Свое благословение и мир, и всем православным христианам да подаст твоими святыми молитвами утверждение в вере, благочестии и святости, преспеяние же в христианской любви и всякой добродетели. 


Да очистит нас грешных от всякий скверны и порока, да оградит нас святыми Своими ангелами, да заступит, сохранит и помилует всех святою Своею благодатию и соделает наследниками и причастниками Небеснаго Своего Царствия.


И тако улучивше спасения твоими святыми молитвами, предстательством и заступлением, всеславная невесто Христова Параскево, прославим все пречистое и великолепое имя дивнаго во святых Своих истиннаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Молитва вторая
О, святая невеста Христова, многострадальная мученица Параскева! Знаем, что с юных лет возлюбила ты всей душой и всем сердцем Царя славы, Христа Спасителя и Ему одному служила ты, раздав имущество твое бедным и нищим.

Как солнечными лучами просияла ты своим благочестием, целомудрием и праведностью, живя свято среди неверных и безбоязненно проповедуя им Христа Бога.
Ты с юных лет по воспитанию родительскому всегда благоговейно почитала дни искупительных страстей Господа нашего Иисуса Христа, ради Которого и сама добровольно пострадала.

Дивно исцеленная рукой ангела Божия от смертельных ран и наполнившаяся неведомым сиянием, изумила ты неверных мучителей. Именем Господа нашего Иисуса Христа и силой молитвы твоей ты в капище языческом сокрушила в прах всех идолов.


Опаляемая свечами, молитвой твоей ко всесильному Господу погасила ты их пламя естественное, и тем же пламенем, уже сверхестественно возженным через ангела Божиего, сожгла безумных безбожников, чем множество народа обратила к истинному Богу.

Во славу Господа приняв усечение головы твоей мечом от мучителей, доблестно окончила ты страдальческий свой подвиг, взойдя душой твоей на небеса, в чертог желанного тобой Жениха Христа Царя Славы, радостно встретившего тебя небесным гласом: "Радуйтесь, праведные, ибо мученица Параскева увенчалась!"

Также и мы сегодня приветствуем тебя, многострадальная и смотря на святую твою икону, с умилением взываем к тебе: дорогая Параскева! Знаем, что имеешь ты великое дерзновение ко Господу, умоли Его Человеколюбца о нас, предстоящих и молящихся тебе.



Да подаст он нам. как и тебе, терпение и благодушие в бедах и скорбях, да дарует Он, ходатайством твоим и заступничеством, радостную, благоденственную и мирную жизнь, здоровье и спасение и во всем добром содействие возлюбленному нашему Отечеству, да ниспошлет Он святое Свое благословение и мир, и всем православным христианам да подаст утверждение в вере, благочестии и святости, преуспевание в христианской любви и всякой добродетели.

По твоим святым молитвам, да очистит нас грешных от всякой нечистоты и порока, да охраняет нас Святыми своими ангелами, да защитит, сохранит и помилует всех святой Своей благодатью и сделает нас наследниками и причастниками Небесного Своего Царствия.

И получив таким образом спасение, святыми твоими молитвами, покровительством и защитой, всеславная невеста Христова Параскева, да прославим пречистое и великолепное имя дивного во святых Своих истинного Бога, Отца и Сына и Святого Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
толкование
Молитвы пред иконами Божией Матери «Спорительница хлебов»
Пресвятая Дево Богородице, премилостивая Владычице, Царице Небесе и земли, всякаго дома и семейства христианскаго благоустроительнице, труждающихся благословение, нуждающихся неистощимое богатство, сирых и вдовиц и всех людей кормительнице и питательнице, рождшая Питателя вселенныя и спорительнице хлебов наших!

Ты, Владычице, низпосылаеши Твое Матернее благословение градом нашим, селам и нивам, и коемуждо дому, на Тя упование имущему. Темже с благоговейным трепетом и сокрушенным сердцем смиренно молим Тя: буди и нам, грешным и недостойным рабом Твоим, мудрая домостроительнице, житие наше добре устрояющая. Всякий дом и семейство во благочестии и православии, единомыслии, послушании и довольстве соблюди, нищия и неимущия пропитай, старость поддержи, младенцы воспитай, всех вразуми преискренне взывати ко Господу: хлеб наш насущный даждь нам днесь. Сохрани, Пречистая Мати, люди Твоя от всякия нужды, болезни, глада, губительства, града, огня, от всякаго злаго обстояния и всякаго нестроения. Обители нашей, домам и семействам и всякой души христианстей и всей стране нашей исходатайствуй мир и велию милость, да славим Тя, премилостивую питательницу и кормительницу нашу, ныне и присно и во веки веков.
Молитвы пред иконами Божией Матери «Спорительница хлебов»
О, Пресвятая Дева Богородица, Премилостивая Владычица, Царица Неба и земли, всякого дома и семейства христианского Благоустроительница, трудящихся благословение, нуждающихся неистощимое богатство, сирот и вдов и всех людей Кормилица! Питательница наша, родившая Питателя Вселенной и Спорительница хлебов наших.

Ты, Владычица, ниспосылаешь Свое Материнское благословение городам нашим, селам и нивам и каждому дому, на Тебя упование имеющему. Потому с благоговейным трепетом и сокрушенным сердцем смиренно молим Тебя: будь и нам, грешным и недостойным рабам Твоим, мудрой Домостроительницей, житие наше прекрасно устрояющей. Всякое же сообщество, всякий дом и семейство во благочестии и православии, единомыслии, послушании и довольстве соблюди. Нищих и неимущих пропитай, старость поддержи, младенцев воспитай, всех вразуми с искренней верой взывать ко Господу: "Хлеб наш насущный подай нам на сей день!" Сохрани, Пречистая Матерь, людей Твоих от всякой нужды, болезни, голода, мора, града, огня, от всякого тяжкого несчастья и всякого нестроения. Обители нашей (селению), домам и семействам и всякой душе христианской и всей стране нашей испроси мир и великую милость, дабы мы славили Тебя, Премилостивую Питательницу и Кормилицу нашу, ныне и всегда, и во веки веков. Аминь.
толкование
Молитвы пред иконами Божией Матери «Покров Пресвятой Богородицы»
О Пресвятая Дево, Мати Господа Вышних Сил, Небесе и земли Царице, града и страны нашея всемощная Заступнице! Приими хвалебно-благодарственное пение сие от нас, недостойных раб Твоих, и вознеси молитвы наша ко Престолу Бога Сына Твоего, да милостив будет неправдам нашим и пробавит благодать Свою чтущим всечестное имя Твое и с верою и любовию покланяющимся чудотворному образу Твоему. Несмы бо достойни от Него помиловани быти, аще не Ты умилостивиши Его о нас, Владычице, яко вся Тебе от Него возможна суть. Сего ради к Тебе прибегаем, яко к несомненней и скорей Заступнице нашей: услыши нас, молящихся Тебе, осени нас вседержавным покровом Твоим и испроси у Бога Сына Твоего пастырем нашим ревность и бдение о душах, градоправителем мудрость и силу, судиям правду и нелицеприятие, наставником разум и смиренномудрие, супругом любовь и согласие, чадом послушание, обидимым терпение, обидящим страх Божий, скорбящим благодушие, радующимся воздержание: всем же нам дух разума и благочестия, дух милосердия и кротости, дух чистоты и правды. Ей, Госпоже Пресвятая, умилосердися на немощныя люди Твоя; разсеянныя собери, заблуждшия на путь правый настави, старость поддержи, юныя уцеломудри, младенцы воспитай и призри на всех нас призрением милостиваго Твоего заступления; воздвигни нас из глубины греховныя и просвети сердечныя очи наша ко зрению спасения; милостива нам буди зде и тамо, в стране земнаго пришельствия и на Страшнем суде Сына Твоего; преставльшияся же в вере и покаянии от жития сего отцы и братию нашу в вечней жизни со Ангелы и со всеми святыми жити сотвори. Ты бо еси, Госпоже, Слава небесных и Упование земных, Ты по Бозе наша Надеждо и Заступнице всех притекающих к Тебе с верою. К Тебе убо молимся и Тебе, яко Всемогущей Помощнице, сами себе и друг друга и весь живот наш предаем, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.
Молитвы пред иконами Божией Матери «Покров Пресвятой Богородицы»
О Пресвятая Дево, Мати Господа Вышних Сил, Небесе и земли Царице, града и страны нашея всемощная Заступнице! Приими хвалебно-благодарственное пение сие от нас, недостойных раб Твоих, и вознеси молитвы наша ко Престолу Бога Сына Твоего, да милостив будет неправдам нашим и пробавит благодать Свою чтущим всечестное имя Твое и с верою и любовию покланяющимся чудотворному образу Твоему. Несмы бо достойни от Него помиловани быти, аще не Ты умилостивиши Его о нас, Владычице, яко вся Тебе от Него возможна суть. Сего ради к Тебе прибегаем, яко к несомненней и скорей Заступнице нашей: услыши нас, молящихся Тебе, осени нас вседержавным покровом Твоим и испроси у Бога Сына Твоего пастырем нашим ревность и бдение о душах, градоправителем мудрость и силу, судиям правду и нелицеприятие, наставником разум и смиренномудрие, супругом любовь и согласие, чадом послушание, обидимым терпение, обидящим страх Божий, скорбящим благодушие, радующимся воздержание: всем же нам дух разума и благочестия, дух милосердия и кротости, дух чистоты и правды. Ей, Госпоже Пресвятая, умилосердися на немощныя люди Твоя; разсеянныя собери, заблуждшия на путь правый настави, старость поддержи, юныя уцеломудри, младенцы воспитай и призри на всех нас призрением милостиваго Твоего заступления; воздвигни нас из глубины греховныя и просвети сердечныя очи наша ко зрению спасения; милостива нам буди зде и тамо, в стране земнаго пришельствия и на Страшнем суде Сына Твоего; преставльшияся же в вере и покаянии от жития сего отцы и братию нашу в вечней жизни со Ангелы и со всеми святыми жити сотвори. Ты бо еси, Госпоже, Слава небесных и Упование земных, Ты по Бозе наша Надеждо и Заступнице всех притекающих к Тебе с верою. К Тебе убо молимся и Тебе, яко Всемогущей Помощнице, сами себе и друг друга и весь живот наш предаем, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.
толкование