X

Молитвы при охлаждении любви к ближним : молитвы

Рубрики категории : Молитвы при охлаждении любви к ближним
Господи, повсюду всем дающий жизнь и дыхание, и непрестанно чрез служение тварей доказывающий любовь Свою ко всем людям. Соделай в том и меня подобным образу Твоему, чтобы и я неутомимо, Тебя ради и по Твоему примеру, любил благороднейшее создание Твое – ближнего моего, и поступал с ним, как любовь того требует, чрез Иисуса Христа, Господа нашего. Аминь.
Господи, повсюду всем дающий жизнь и дыхание, и непрестанно чрез служение тварей доказывающий любовь Свою ко всем людям. Соделай в том и меня подобным образу Твоему, чтобы и я неутомимо, Тебя ради и по Твоему примеру, любил благороднейшее создание Твое – ближнего моего, и поступал с ним, как любовь того требует, чрез Иисуса Христа, Господа  нашего. Аминь.
толкование
Святому апостолу и евангелисту Иоанну Богослову
О великий апостоле, евангелисте громогласный, Богослове изящнейший, тайновидче неизреченных откровений, девственниче и возлюбленный наперсниче Христов Иоанне! Приими нас, грешных, под твое сильное заступление прибегающих. Испроси у Всещедраго Человеколюбца Христа Бога нашего, Иже пред очесы твоими Кровь Свою за ны, непотребныя рабы Своя, излиял есть, да не помянет беззаконий наших, но да помилует нас и сотворит с нами по милости Своей: да дарует нам здравие душевное и телесное, всякое благоденствие и изобилие, наставляя нас обращати оная во славу Его, Творца, Спасителя и Бога нашего, по кончине же временныя жизни нашея от немилосердных истязателей на воздушных мытарствах да избавит нас, и тако да достигнем, тобою водимии и покрываемии, Горняго онаго Иерусалима, егоже славу ты во откровении зрел еси, ныне же нескончаемыя радости наслаждаешися. О великий Иоанне! Сохрани вся грады и страны христианския, храм сей, служащих и молящихся в нем, от глада, губительства, труса и потопа, огня и меча, нашествия иноплеменных и междоусобныя брани; избави нас от всякия беды и напасти и молитвами твоими отврати от нас праведный гнев Божий, и Его милосердие нам испроси, да вкупе с тобою сподобимся прославляти в невечернем дни пресвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.
Святому апостолу и евангелисту Иоанну Богослову
О великий апостоле, евангелисте громогласный,? Богослове изящнейший, тайновидче неизреченных откровений, девственниче и возлюбленный наперсниче ?Христов Иоанне! Приими нас, грешных, под твое сильное заступление прибегающих. Испроси у Всещедраго Человеколюбца Христа Бога нашего, Иже пред очесы твоими Кровь Свою за ны,? непотребныя рабы Своя, излиял есть, да не помянет беззаконий наших, но да помилует нас и сотворит с нами по милости Своей: да дарует нам здравие душевное и телесное, всякое благоденствие и изобилие, наставляя нас обращати оная во славу Его, Творца, Спасителя и Бога нашего, по кончине же временныя жизни нашея от немилосердных истязателей на воздушных мытарствах ?да избавит нас, и тако да достигнем, тобою водимии и покрываемии, Горняго онаго Иерусалима, егоже славу ты во откровении зрел еси, ныне же нескончаемыя радости наслаждаешися. О великий Иоанне! Сохрани вся грады и страны христианския, храм сей, служащих и молящихся в нем, от глада, губительства, труса и потопа, огня и меча, нашествия иноплеменных и междоусобныя брани; избави нас от всякия беды и напасти и молитвами твоими отврати от нас праведный гнев Божий, и Его милосердие нам испроси, да вкупе с тобою сподобимся прославляти в невечернем дни пресвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.
толкование
Молитва вторая святому апостолу и евангелисту Иоанну Богослову
О великий и всехвальный апостоле и евангелисте Иоанне Богослове, наперсниче Христов, теплый наш заступниче и скорый в скорбех помощниче! Умоли Господа Бога даровати нам оставление всех прегрешений наших, елика согрешихом от юности нашея во всем житии нашем делом, словом, помышлением и всеми нашими чувствы; во исходе же душ наших помози нам, грешным (имена), избавитися от воздушных мытарств и вечнаго мучения, да твоим милостивным предстательством прославляем Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Молитва вторая святому апостолу и евангелисту Иоанну Богослову
О великий и всехвальный апостоле и евангелисте Иоанне Богослове, наперсниче Христов, теплый наш заступниче и скорый в скорбех помощниче! Умоли Господа Бога даровати нам оставление всех прегрешений наших, елика согрешихом от юности нашея во всем житии нашем делом, словом, помышлением и всеми нашими чувствы; во исходе же душ наших помози нам, грешным (имена), избавитися от воздушных мытарств и вечнаго мучения, да твоим милостивным предстательством прославляем Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
толкование
Молитва третья святому апостолу и евангелисту Иоанну Богослову
О великий и непостижимый Боже! Се на умоление Тебе предлагаем святого Иоанна, егоже Ты сподобил еси неизреченных откровений, приими о нас ходатайство, даруй нам исполнение прошений наших во славу Твою, паче же соверши нас духовным совершенством к наслаждению, жизни нескончаемыя в Небесных Твоих обителях! О Небесный Отче, создавый вся Владыко, Всесильный Царю! Коснися благодатию сердец наших, да, растаявше, яко воск, пролиются пред Тобою и бренная тварь духовна сотворится в честь и славу Твою, и Сына Твоего, и Святаго Духа. Аминь.
Молитва третья святому апостолу и евангелисту Иоанну Богослову
О великий и непостижимый Боже! Се на умоление Тебе предлагаем святого Иоанна, егоже Ты сподобил еси неизреченных откровений, приими о нас ходатайство, даруй нам исполнение прошений наших во славу Твою, паче же соверши нас духовным совершенством к наслаждению, жизни нескончаемыя в Небесных Твоих обителях! О Небесный Отче, создавый вся Владыко, Всесильный Царю! Коснися благодатию сердец наших, да, растаявше, яко воск, пролиются пред Тобою и бренная тварь духовна сотворится в честь и славу Твою, и Сына Твоего, и Святаго Духа. Аминь.
толкование
Преподобному Серафиму Саровскому
О пречудный отче Серафиме, великий Саровский чудотворче, всем прибегающим к тебе скоропослушный помощниче!

Во дни земнаго жития твоего никтоже от тебе тощ и неутешен отъиде, но всем в сладость бысть видение лика твоего и благоуветливый глас словес твоих. К сим же и дар исцелений, дар прозрения, дар немощных душ врачевания обилен в тебе явися.

Егда же призва тя Бог от земных трудов к небесному упокоению, николиже любовь твоя преста от нас, и невозможно есть исчислити чудеса твоя умножившаяся, яко звезды небесныя: се бо по всем концем земли нашея людем Божиим являешися и даруеши им исцеления.

Темже и мы вопием ти: о претихий и кроткий угодниче Божий, дерзновенный к Нему молитвенниче, николиже призывающия тя отреваяй, вознеси о нас благомощную твою молитву ко Господу сил.

Да укрепит державу нашу, да дарует нам вся благопотребная в жизни сей и вся к душевному спасению полезная, да оградит нас от падений греховных и истинному покаянию научит нас, во еже безпреткновенно внити нам в вечное Небесное Царство, идеже ты ныне в незаходимей сияеши славе, и тамо воспевати со всеми святыми Живоначальную Троицу до скончания века. Аминь.
Преподобному Серафиму Саровскому
О пречудный отец Серафим, великий Саровский чудотворец, скорый помощник всем обращающимся к тебе!

Во дни земной жизни твоей никто не ушел от тебя неутешенным, но всем в радость были светлый лик твой и доброприветливые слова. Тебе дарованы дар исцелений, дар провидения, дар врачевания немощей душевных.

Теперь, когда призвал тебя Господь от земных трудов к небесному упокоению, любовь твоя к нам не оскудевает, чудеса твои многочисленны, как число звезд на небе, ибо людям по всей земле являешься ты и даруешь исцеления.


Так и мы взываем к тебе: о претихий и кроткий угодник Божий и великий молитвенник, не отвергни призывающих тебя и вознеси о нас благоприятную твою молитву ко Господу.

Да укрепит Он наши силы, да дарует нам в этой земной жизни все необходимое и полезное для спасения души, да оградит он нас от грехопадений и да научит нас истинному покаянию, чтобы беспрепятственно войти нам в вечное Царствие Небесное, где ты сейчас сияешь в вечной славе, и там благодарно воспевать со всеми святыми Живоначальную Троицу во веки веков. Аминь.
толкование
Молитва вторая преподобному Серафиму Саровскому
О великий угодниче Божий, преподобне и Богоносне отче наш Серафиме!

Призри от горния славы на нас смиренных и немощных, обремененных грехми многими, твоея помощи и утешения просящих.

Приникни к нам благосердием твоим и помози нам заповеди Господни непорочно сохранити, веру православную крепко содержати, покаяние во гресех наших усердно Богу приносити, во благочестии христианстем благодатно преуспевати и достойны быти твоего о нас молитвеннаго к Богу предстательства.

Ей, святче Божий, услыши нас молящихся тебе с верою и любовию и не презри нас, требующих твоего заступления: ныне и в час кончины нашея помози нам, и заступи нас молитвами твоими от злобных наветов диавольских, да не обладает нами тех сила, но да сподобимся помощию твоею наследовати блаженство обители райския.


На тя бо упование наше ныне возлагаем, отче благосердый: буди нам воистинну ко спасению путевождь и приведи нас к невечернему Свету жизни вечныя Богоприятным предстательством твоим у Престола Пресвятыя Троицы, да славим и поем со всеми святыми достопокланяемое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.
Молитва вторая преподобному Серафиму Саровскому
О великий угодник Божий, преподобный и Богоносный отец наш Серафим!

Обрати свое внимание с высот небесных на нас, смиренных и слабых, отягощенных множеством грехов, просящих твоей помощи и защиты!


Будь благодушен и милосерден к нам и помоги нам жить по заповедям Господним, быть твердыми в вере православной, усердно каяться в грехах наших, преуспевать в христианском благочестии и быть достойными твоего молитвенного ходатайства за нас к Богу.


О святой отец Божий, услышь нас, молящихся тебе с верой и любовью, не отвергни нас, нуждающихся в твоей защите. Сейчас и в час кончины нашей помоги нам и защити нас молитвами твоими от злобных диавольских козней, да не победят нас враги наши, но да удостоимся с твоей помощью получить блаженство райских обителей.

На тебя надеемся, отец добросердечный: путеводи нас ко спасению и приведи нас к немеркнущему свету вечной жизни благоугодным ходатайством твоим у престола Пресвятой Троицы, да восхвалим и воспоем со всеми святыми достойное всякого поклонения и славы имя Отца, и Сына, и Святого Духа, во веки веков. Аминь.
толкование
Преподобному Силуану Афонскому
О предивный угодниче Божий, отче Силуане!

По благодати, тебе от Бога данной, слезно молитися о всей вселенней - мертвых, живых и грядущих - не премолчи за нас ко Господу, к тебе усердно припадающих и твоего предстательства умильно просящих (имена).

Подвигни, о всеблаженне, на молитву Усердную Заступницу рода христианского, Преблагословенную Богородицу и Приснодеву Марию, чудно призвавшую тя быти верным делателем в Ея земном вертограде, идеже избранницы Божии о гресех наших милостива и

долготерпелива быти Бога умоляют, во еже не помянута неправд и беззаконий наших, но по неизреченной благости Господа нашего Иисуса Христа ущедрити и спасти нас по велицей Его милости.

Ей, угодниче Божий, с Преблагословенною Владычицею мира - Святейшею Игумениею Афона и святыми подвижниками Ея земнаго жребия испроси у святых святейшего Слова святей горе Афонской и боголюбивым пустынножителем ея от всех бед и наветов вражиих в мире сохранитися.

Да Ангелы святыми от зол избавляеми и Духом Святым в вере и братолюбии укрепляеми, до скончания века о Единей, Святей, Соборней и Апостольстей Церкви молитвы творят и всем спасительный путь указуют,

да Церковь Земная и Небесная непрестанно славословит Творца и Отца Светов, просвещающи и освещающи мир в вечной правде и благости Божией.

Народом земли всей испроси благоденственное и мирное житие, дух смиренномудрия и братолюбия, добронравия и спасения, дух страха Божия.

Да не злоба и беззаконие ожесточают сердца людския, могущие истребите любовь Божию в человецех и низвергнуть их в богопротивную вражду и братоубийство,

но в силе Божественныя любве и правды, якоже на небеси и на земли да святится имя Божие, да будет воля Его святая в человецех, и да воцарится мир и Царствие Божие на земли.
Преподобному Силуану Афонскому
О, предивный угодник Божий, отец Силуан!

По благодати, тебе от Бога данной,- слезно молиться о всей вселенной: мертвых, живых и грядущих, не прекращай взывать о нас ко Господу, к тебе усердно припадающих и твоего ходатайства с умилением просящих.

О, всеблаженный, призови на молитву Усердную Защитницу рода христианского, Преблагословенную Богородицу и Приснодеву Марию, дивно призвавшей тебя быть подвижником в Ее земном уделе, где избранники Божии о греха наших милостиво и

долготерпеливо Бога умоляют, чтобы не помянул Он неправд и беззаконий наших, но по неизреченной доброте Господа нашего Иисуса Христа, был щедр и спас нас по великой Своей милости!

О, угодник Божий, с Преблагословенной Владычицей мира - Святейшей Игумениею Афона и святыми подвижниками Ее земного удела испроси у святых: Святейшего Слова Святой Горе Афонской и боголюбивым пустынножителям ее - предохраниться от бед и нападений вражьих и в мире пребывать.

Да пусть они, избавляемые от бед Ангелами святыми и укрепляемые Духом Святым в вере и любви к ближним, молятся до скончания века о Единой, Святой, Соборной и Апостольской Церкви и всех направляют на путь спасения.

Пусть Церковь Земная и Небесная непрерывно славословят Творца и Отца Миров, просвещая и освещая мир в вечной правде и доброте Божией.

Народам всей земли испроси благоденствие и мирную жизнь, дух смиренномудрия и братолюбия, добронравия и спасения, дух страха Божиего.

Да пусть злоба и беззакония не ожесточают сердца людские, могущие истребить любовь Божью в людях и низвергнуть их в богопротивную вражду и братоубийства.

И да святится имя Божие в силе Божественной любви и правды на земле, как на Небесах, и да будет воля Божья Святая в людях. и да воцарятся мир и Царствие Божие на земле.
толкование
Молитва пред иконой Божией Матери «Умиление»
Приими, всеблагомощная, Пречистая Госпоже Владычице Богородительнице, сия честные дары, Тебе единей прикладныя, от нас, недостойных рабов Твоих: от всех родов избранная, всех тварей небесных и земных высшая явльшаяся, понеже бо Тебе ради бысть Господь Сил с нами, и Тобою Сына Божия познахом и сподобихомся святаго Тела Его и пречистыя Крове Его; темже блаженна еси в родех родов, Богоблаженная, Херувимов светлейши и Серафимов честнейши сущая. И ныне, всепетая Пресвятая Богородице, не престай молящися о нас, недостойных рабех Твоих, еже избавитися нам от всякаго совета лукаваго и всякаго обстояния и сохранитися нам неврежденным от всякаго ядовитаго прилога диавольскаго; но даже до конца молитвами Твоими неосужденных нас соблюди, яко да Твоим заступлением и помощию спасаеми, славу, хвалу, благодарение и поклонение за вся в Троице Единому Богу и всех Создателю возсылаем, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.
Молитва пред иконой Божией Матери «Умиление»
Приими, всеблагомощная, Пречистая Госпоже Владычице Богородительнице,? сия честные дары, Тебе единей прикладныя, от нас, недостойных рабов Твоих: от всех родов избранная, всех тварей небесных и земных высшая явльшаяся, понеже ?бо Тебе ради бысть Господь Сил с нами, и Тобою Сына Божия познахом? и сподобихомся святаго Тела Его и пречистыя Крове Его;? темже блаженна еси в родех родов, Богоблаженная, Херувимов светлейши и Серафимов честнейши сущая. И ныне, всепетая Пресвятая Богородице, не престай? молящися о нас, недостойных рабех Твоих, еже избавитися нам от всякаго совета лукаваго и всякаго обстояния и сохранитися нам неврежденным от всякаго ядовитаго прилога ?диавольскаго; но даже до конца молитвами Твоими неосужденных нас соблюди, яко да Твоим заступлением и помощию спасаеми, славу, хвалу, благодарение и поклонение за вся в Троиц?е Единому Богу и всех Создателю возсылаем, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.
толкование