X
ФИЛЬТРЫ:

О покровительстве детям : молитвы

статьи 3
Рубрики категории : О покровительстве детям
Праведному Симеону Богоприимцу
Праведному Симеону Богоприимцу молятся о покровительстве и исцелении детей.

О, великий угодниче Божий Богоприимче Симеоне! Предстоя Престолу великаго Царя и Бога нашего Иисуса Христа, велие дерзновение имаши к Нему, во объятиих твоих нашего ради спасения носитися изволившему.
К тебе убо, яко многомощному предстателю и крепкому о нас молитвеннику, прибегаем мы, грешнии и недостойнии. Моли Благость Его, яко да отвратит от нас гнев Свой, праведно по делом нашим на ны движимый, и презрев безчисленная прегрешения наша, обратит нас на путь покаяния и на стезе заповедей Своих утвердит нас. Огради молитвами твоими в мире живот наш, и во всем благом благое поспешение испроси, вся яже к животу и благочестию потребная нам даруя.
Якоже древле Великий Новоград явлением чудотворныя иконы твоея от губительства смертнаго избавил еси, тако и ныне нас и вся грады и веси страны нашея от всяких напастей и бед и напрасныя смерти предстательством твоим избави, и от всех враг видимых и невидимых покровом твоим защити.
Яко да тихое и безмолвное житие поживем во всяком благочестии и чистоте и, тако в мире временное сие житие прешедше, в вечный достигнем покой, идеже сподобимся Небеснаго Царствия Христа Бога нашего. Ему же всякая слава подобает со Отцем и Пресвятым Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
толкование
Праведному Симеону Богоприимцу
Праведному Симеону Богоприимцу молятся о покровительстве и исцелении детей.

О, великий угодник Божий Симеон Богоприимец! Ты предстоишь перед Престолом Великого Царя и Бога нашего Иисуса Христа, имея великое дерзновение к Нему, соизволившему быть носимым в твоих объятиях ради нашего спасения.
К тебе, как сильнейшему ходатаю и надежному о нас молитвеннику прибегаем мы, грешные и недостойные.
Моли Благость Его, да отвратит от нас гнев Свой, справедливо по делам нашим нам грозящий и, презрев бесчисленные согрешения наши, обратит нас на путь покаяния и утвердит нас на пути Заповедей Своих.
Сохрани молитвами твоими в мире жизнь нашу, и во всем добром преуспевание испроси, все необходимое для жизни и благочестия нам даруя.
Как в древности избавил ты Великий Новгород от погибели явлением чудотворной иконы твоей, так и ныне нас и все города и селения страны нашей от всяких нападений и бед и напрасной смерти предстательством твоим избавь, и от всех врагов видимых и невидимых покровительством твоим защити.
Да тихую и безмолвную жизнь проживем во всяком благочестии и чистоте, и так в мире временную свою жизнь пройдя, достигнем вечного покоя, где удостоимся Небесного Царствия Христа Бога нашего, Которому подобает всякая слава со Отцом и Пресвятым Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
толкование
Мученику Гавриилу Белостокскому
Младенческаго незлобия хранителю и мученическаго мужества носителю, Гаврииле блаженне. Страны нашея адаманте драгоценный и иудейскаго нечестия обличителю! К тебе мы грешнии молитвенно прибегаем, и о гресех своих сокрушающеся, малодушия же своего стыдящеся, любовию зовем ти: наших скверн не возгнушайся, чистоты сый сокровище; нашего малодушия не омерзи, долготерпения учителю; но паче сих, немощи наша от небес видя, тех исцеления нам твоею подаждь молитвою, и твоея Христу верности подражатели нас быти научи. Аще же терпеливо крест искушений и злостраданий понести не возможем, обаче и тогда милостивыя твоея помощи не лиши нас, угодниче Божий, но свободу и ослабу нам у Господа испроси: таже и молящияся о чадех своих матери услыши, здравию и спасению младенцем от Господа податися умоляяй: несть таковаго жестокаго сердца, еже слышанием о муках твоих, святый младенче, не умилится. И аще кроме сего умиленнаго воздыхания никоегоже благаго деяния принести возможем, но и таковым умиленным помыслом наша умы и сердца, блаженне, просветив, на исправление жития нашего благодатию Божиею нас настави: вложи в нас о спасении души и о славе Божией ревность неустанную, и о часе смертнем память неусыпную хранити помози нам, наипаче же в смертнем успении нашем терзания демонская и помыслы отчаяния от душ наших предстательством твоим отжени, и сия упованием Божественнаго прощения испроси, но еже и тогда, и ныне славити нам милосердие Отца и Сына и Святаго Духа, и твое крепкое заступление, во веки веков. Аминь.
толкование
Мученику Гавриилу Белостокскому
Младенческаго незлобия хранителю и мученическаго мужества носителю, Гаврииле блаженне. Страны нашея адаманте драгоценный и иудейскаго? нечестия обличителю! К тебе мы грешнии молитвенно прибегаем, и о гресех ?своих сокрушающеся, малодушия же своего стыдящеся, любовию зовем ти: наших скверн ?не возгнушайся, чистоты сый сокровище; нашего малодушия не омерзи, долготерпения учителю; но паче сих, немощи наша от небес видя, тех исцеления нам твоею подаждь молитвою, и твоея Христу верности подражатели нас быти научи. Аще же терпеливо крест искушений? и злостраданий понести не возможем, обаче и тогда милостивыя твоея помощи не лиши нас, угодниче Божий, но свободу и ослабу нам у Господа испроси: таже и молящияся о чадех своих матери услыши, здравию и спасению младенцем от Господа податися умоляяй: несть таковаго жестокаго сердца, еже слышанием о муках твоих, святый младенче, не умилится. И аще кроме сего умиленнаго воздыхания никоегоже благаго деяния принести возможем, но и таковым умиленным помыслом наша умы и сердца, блаженне, просветив, на исправление жития нашего благодатию Божиею нас настави: вложи в нас о спасении души и о славе Божией ревность неустанную, и о часе смертнем память неусыпную хранити помози нам, наипаче же в смертнем успении нашем терзания демонская и помыслы отчаяния от душ наших предстательством твоим отжени, и сия упованием Божественнаго прощения испроси, но еже и тогда, и ныне славити нам милосердие Отца и Сына и Святаго Духа, и твое крепкое заступление, во веки веков. Аминь.
толкование